Филм с Брад Пит и Джордж Клуни ще направи премиера във Венеция 04 август, 2024

Филм с Брад Пит и Джордж Клуни ще направи премиера във Венеция
Снимка: pxhere.com

Едни от най-чаканите филми, които ще бъдат представени по време на кинофестивала във Венеция, са „Жокера: Лудост за двама“ на Тод Филипс, „Мария“ на чилийския режисьор Пабло Ларайн, „Вълци единаци“ с участието на Брад Пит и Джордж Клуни. 

На червения килим се очакват звезди като Анджелина Джоли, Лейди Гага, Брад Пит, Джордж Клуни, Никол Кидман.

Френският режисьор Клод Льолуш ще бъде отличен със специалната награда за оригинален принос към съвременната киноиндустрия Cartier Glory to the Filmmaker Award.

Клод Льолуш е режисьор на „Един мъж и една жена“, „Честита Нова година“, „Клетниците“ и много други. Той ще бъде удостоен с наградата на 2 септември. Това ще се случи преди прожекцията на най-новия му филм Finalement, в който участват Кад Мерад, Елса Зилберщайн, Мишел Бужена и Сандрин Бонер.
 
Уес Андерсън, Ридли Скот, Ал Пачино, Коста-Гаврас, Еторе Скола, Силвестър Сталоун са сред носителите на приза.

Тазгодишният 81-ви филмов фестивал във Венеция ще започне на 28 август и ще продължи до 7 септември. Събитието ще бъде открито с най-новия филм на режисьора Тим Бъртън „Бийтълджус, Бийтълджус“. 

Изабел Юпер ще оглави журито, а Питър Уиър ще бъде удостоен за цялостен режисьорски принос. Сигорни Уивър също ще бъде отличена за многобройните си актьорски постижения. 

За още любопитни новини – слушайте радио Веселина-най-добрия микс от песни!

Хороскоп Виж всички

Новини

Нотификация