Катедралата във Варна ще заблести в нова светлина за празника на града 02 август, 2024

Катедралата във Варна ще заблести в нова светлина за празника на града
Снимка: unsplash.com

Към края на втората седмица на август варненци и гости на града ще могат да се насладят на обновен облик на емблематичната Катедрала „Успение Богородично“.

По случай празника на Варна – 15 август, храмът ще бъде осветен с 69 висококачествени прожектора от най-ново поколение, които ще разкрият красотата му в нощните часове.

Новото осветление, монтирано върху стълбовете около катедралата, ще осигури меко фоново осветление на фасадите, като същевременно ще подчертае великолепието на позлатените кубета и кръстове.

Екипът, отговарящ за осветлението, е поставил акцент както върху детайлите, така и върху цялостния облик на храма.

След празника на Варна ще започне и обновяването на вътрешното осветление на катедралата. Специално внимание ще бъде отделено на витражите, иконописите и иконите. Вътрешното осветление ще бъде решено в топло бяла светлина, с изключение на витражите, които ще бъдат осветени със студена светлина, за да се постигне по-голям контраст и да се подчертае тяхната уникалност.

След приключване на всички ремонтни дейности, вътрешното и външното осветление на катедралата ще бъдат синхронизирани с уличните лампи, създавайки хармонична и ефектна светлинна композиция.

За още любопитни новини – слушай радио Веселина – най-добрият микс от песни!
 

Хороскоп Виж всички

Новини

Нотификация