Засилени мерки в района на Рилския манастир и Седемте рилски езера за празниците 09 август, 2024

Засилени мерки в района на Рилския манастир и Седемте рилски езера за празниците
Снимка: unsplash.com

Преди големия християнски празник Свето Успение Богородично се очаква сериозен наплив от поклонници към Рилския манастир. За да се гарантира безопасността на всички посетители, Областна дирекция на МВР – Кюстендил предприема специални мерки.

В дните 14 и 15 август в района на манастира ще има засилено полицейско присъствие, включително и на жандармерията. Гражданите се призовават да спазват пътните знаци, да не паркират на неразрешени места и да следват указанията на полицаите.

Освен това, МВР апелира към всички да бъдат внимателни и да не създават предпоставки за възникване на пожари. Категорично забранено е паленето на огън в района.

За да избегнат неприятни изненади, гражданите не трябва да оставят ценности в автомобилите си. Съветва се да бъдат внимателни към джебчии, особено на места с голямо струпване на хора.

От 16 до 19 август в района на Седемте рилски езера ще се проведе традиционният събор на Бялото братство. И тогава ще има засилено полицейско присъствие, за да се осигури безопасността на всички участници и гости.

Служители на Районно управление – Дупница, заедно с подкрепящи сили, ще проведат специализирана полицейска операция, насочена към предотвратяване на инциденти и нарушения на обществения ред.

За още новини – слушай радио Веселина – най-добрият микс от песни!
 

Хороскоп Виж всички

Нотификация