БДЖ въвежда електронни устройства за продажба на билети 12 август, 2024

БДЖ въвежда електронни устройства за продажба на билети
Снимка: БДЖ

Националната железница "Български държавни железници" (БДЖ) въвежда нова ера в продажбата на билети, като оборудва влаковете по най-натоварените направления София - Бургас - София и София - Варна - София с дигитални устройства (PDA). 

Тази иновация ще доведе до значителни подобрения в процеса на закупуване на билети и ще реши проблема с дублирането на билети със запазени места.

Свързани централизирано с билетоиздаващата система, новите PDA устройства ще позволяват на служителите на БДЖ да издават билети бързо и лесно, само с няколко натискания на бутон. 

Това не само ще ускори процеса на обслужване на пътниците, но и ще увеличи отчетността и прозрачността в продажбите на билети. 

Всички данни за извършените транзакции ще се записват в реално време, осигурявайки точна и актуална информация за приходите.

Освен това, въвеждането на електронни билети ще улесни контрола на закупените онлайн билети. Контрольорите във влаковете ще могат бързо и лесно да проверяват валидността на билетите, като сканират електронните им версии.

Хороскоп Виж всички

Новини

Нотификация