„Снежанка“ оживява на екран 90 години след първия анимационен филм 14 август, 2024

„Снежанка“ оживява на екран 90 години след първия анимационен филм
Снимка: БГНЕС

На осмото издание на най-голямото „Дисни“ събитие – D23 в Анахайм, Калифорния, бяха представени новини и кадри от най-очакваните игрални и анимационни продукции на студиото, сред които и „Снежанка“, с който „Дисни“ се завръща към историята, с която започна всичко. 

През 1937 г. емблематичната приказка на Братя Грим – „Снежанка и седемте джуджета“ се превръща в революционния първи пълнометражен анимационен филм, продуциран от „Уолт Дисни“, който става мигновен хит и завинаги променя света на киното. 

На 21 март 2025 година, близо 90 години по-късно, обичаните от милиони герои отново оживяват на големия екран в игрална версия под режисурата на Марк Уеб (500 Days of Summer, „Невероятният Спайдър-мен“). 

„Първият трейлър на Снежанка разкрива уникалната визия на филма, решена изцяло в стила на оригиналната анимация. Вкопчени във вечна битка се преплитат светлина и мрак, олицетворени от Снежанка, в изпълнение на младата звезда Рейчъл Зеглър, и злата кралица, изиграна от неотразимата Гал Гадот. Видеото ни предоставя и първи поглед към седемте джуджета, магическото огледало, отровната ябълка и още много от иконичните елементи на приказката и анимацията, давайки категорична заявка за наистина незабравимото изживяване, което ни очаква в кината“, коментират от „Форум филм“.

За още любопитни новини – слушай радио Веселина - най-добрият микс от песни!

Хороскоп Виж всички

Нотификация