Топ 5 на най-красивите зоологически градини в Европа 20 август, 2024

Топ 5 на най-красивите зоологически градини в Европа
Снимка: unsplash.com

Европа е дом на някои от най-впечатляващите зоологически градини в света, където посетителите могат да се потопят в невероятния свят на животните и да научат повече за опазването на биоразнообразието. Нека заедно разгледаме някои от най-красивите и интересни зоопаркове на континента.

1. Зоологическа градина Шьонбрун, Виена, Австрия

Най-старият зоопарк в Европа, основан през 1752 г. Разполага с над 700 вида животни, включително панди, слонове и горили. Зоопаркът Шьонбрун е известен със своите исторически сгради, просторни волиери и разнообразни видове животни от всички континенти.

2. Зоологическа градина Антверпен, Белгия

Известна с огромния си аквариум, където можете да се разходите през подводен тунел. Разполага с богата колекция от бозайници, птици и влечуги.

3. Зоопарк Берлин, Германия

Един от най-големите и модерни зоопаркове в Европа. Акцентът е върху опазването на застрашените видове и образованието. Зоопаркът Берлин предлага големи пространства за животните, тематични зони и възможност за нощни посещения.

4. Зоопарк Роттердам, Нидерландия

Известен с уникалната си архитектура и голямото разнообразие от животни. Акцентът е върху симулирането на естествената среда на животните. Зоопаркът Роттердам предлага огромна оранжерия, където живеят птици и бозайници от тропическите гори, както и голямо разнообразие от влечуги.

5. Зоопарк Прага, Чехия

Един от най-големите зоопаркове в Централна Европа. Известен с успешните си програми за размножаване на застрашени видове. Зоопаркът Прага предлага тропически дом, Африкански дом и голяма колекция от птици.

За още любопитни новини – слушай радио Веселина – най-добрият микс от песни!
 

Хороскоп Виж всички

Новини

Нотификация