Музика, танци, изложба и турнир по плуване този уикенд в Русе 24 август, 2024

Музика, танци, изложба и турнир по плуване този уикенд в Русе
Снимка: Фейсбук/Община Русе

На 24 август Розариумът в Парка на младежта в Русе ще се превърне в сцена на културно събитие, в което ще се включат три читалища от oбщината. От 10:30 ч. в съботния ден самодейни състави и индивидуални изпълнители от НЧ „Георги Бенковски - 1937“, НЧ „Анжела Чакърян – 2008“ и НЧ „Пробуда - 1901“ – с. Николово, ще зарадват публиката с разнообразна програма от музикални и танцови изпълнения.

От 19 часа на пл. „Свобода“ ще бъде открита изложбата „Изворът и горното течение на река Дунав“. В експозицията до шадравана пред сградата на Община Русе, жителите и гостите на града ще могат да се насладят на великолепни гледки, свързани с любимата река. Визуално фотографското пътешествие вдъхновява и подтиква към размисъл за значимостта на река Дунав, свързваща различни страни, култури и традиции.

Тази събота и неделя плувен комплекс „Дунав“ в Русе ще бъде домакин на деветото издание на благотворителния турнир по плуване „Александър Русев“. Събитието се организира от едноименната фондация и е с благотворителен характер, като събраните средства ще отидат за изграждането на водно-рехабилитационен център за деца и възрастни с ментални и физически затруднения. 

За още любопитни новини – слушай радио Веселина - най-добрият микс от песни!

Хороскоп Виж всички

Новини

Нотификация