12-ти фестивал на хвърчилата - феерия от цветове и форми в небето над Аспарухово 24 август, 2024

12-ти фестивал на хвърчилата - феерия от цветове и форми в небето над Аспарухово
Снимка: unsplash.com

Фестивалът на хвърчилата се завръща за 12-та поредна година, като ще се проведе на 24 и 25 август на плажа в Аспарухово.

Двудневният събор на любителите на хвърчилата ще предложи на посетителите незабравимо преживяване с богата и разнообразна програма.

От 10:00 до 17:00 часа всеки от двата дни професионални клубове ще демонстрират своите най-нови и впечатляващи творения.

Малки и големи ще могат да се насладят на атрактивни обемни модели на различни животни – от симпатични мечета и тигри до екзотични октоподи и птици.

Опитните пилоти ще омагьосат публиката със сложни фигури и майсторско управление на спортните хвърчила.

За най-малките организаторите са подготвили специални детски работилници, където децата ще могат да развиват своята креативност и да създават свои собствени хвърчила.

Паралелно с демонстрациите и работилниците, посетителите ще могат да се насладят на приятна музика и други забавления, които ще създадат празнична атмосфера.

Тази година фестивалът е посветен на миграцията на птиците и носи мотото "Хвърчила по пътя на птиците". По този начин организаторите се стремят да привлекат вниманието към важността на опазването на природата и дивата фауна.

За още любопитни новини – слушай радио Веселина – най-добрият микс от песни!
 

Хороскоп Виж всички

Новини

Нотификация