Перловската река в Южния парк става културна сцена за два дни 26 август, 2024

 Перловската река в Южния парк става културна сцена за два дни
Снимка: facebook/riversofthecity

Фестивалът „Реките на София“ отключва нова локация на брега на Перловската река в Южния парк – от 30 август до 1 септември.

В продължение на два дни парка ще се превърне в сцена на музикални и визуални изкуства. Преди фестивала речното корито на Перловска река ще бъде почистено с помощта на доброволци.

Предвидени са над 50 различни културни събития. Един от акцентите е международната изложба „Реките на града 2050”, която ще представи визиите за бъдещето на градските реки на 12 финалиста от международния артистичен конкурс.

Тази година освен културна програма с музика, артистични инсталации и събития за деца като част от фестивала ще се проведе и конференция „Бъдещето на Перловска река”. Тя ще бъде с фокус върху развитието на известната столична река. В събитието ще вземат участие кметове на различни столични райони, градоустройствени експерти от Столична община, както и външни експерти, които заедно ще разискват възможното бъдеще на реката.

"Реките на София" е дългосрочна инициатива за превръщане на градските реки в паркове. Тръгва от Фондация Колективът, като целта е да превърне замърсените столични реки в чисти и социални пространства.

За още любопитни новини – слушай радио Веселина - най-добрият микс от песни!

Хороскоп Виж всички

Новини

Нотификация