Стара Загора отваря вратите на историята с безплатни градски турове 26 август, 2024

Стара Загора отваря вратите на историята с безплатни градски турове
Снимка: Община Стара Загора

В последния уикенд на август и началото на септември, на 31 август и 1 септември /събота и неделя/, от 10:00 часа, Стара Загора отново кани жителите и гостите си на безплатни градски турове. Организаторите са подготвили две изключително атрактивни теми: „Поетична разходка по улиците на Стара Загора“ и „Знатните фамилии на Стара Загора и техните къщи“.

Поетична разходка по улиците на Стара Загора ще ви пренесе в романтичната атмосфера на миналото. Ще се потопите в ежедневието и творческия дух на забележителни старозагорски поети, разкривайки тайните на техния живот и вдъхновение. Организаторите приканват: „Нека върнем и съхраним спомена за онези творци, създали вечните рими и строфи, които ще изречем отново“.

Знатните фамилии на Стара Загора и техните къщи ще ви разкаже за влиятелните фамилии, които са допринесли за развитието на града след Освобождението. Ще се разходите по улиците на съвременна Стара Загора, носейки със себе си спомените за миналото, заложени в архитектурата и историята на сградите.

И двете обиколки ще започнат пред Туристически информационен център. За да участвате, е необходимо да се запишете предварително.

За още любопитни новини – слушай радио Веселина – най-добрият микс от песни!
 

Хороскоп Виж всички

Новини

Нотификация