Търговище въвежда модерни начини за плащане на паркинг 26 август, 2024

Търговище въвежда модерни начини за плащане на паркинг
Снимка: unsplash.com

Община Търговище предприема стъпки за модернизиране на системата за платено паркиране и насърчаване на използването на електрически автомобили. Нова наредба, която в момента е в процес на обсъждане, предвижда въвеждането на удобни и съвременни начини за плащане на паркинг.

Удобство и контрол

Отсега нататък шофьорите в Търговище ще могат да заплащат за паркиране по три начина: чрез SMS, с помощта на паркомат или чрез специално мобилно приложение. Това ще улесни значително процеса на плащане и ще доведе до по-голям контрол върху паркирането.

Разширено работно време

Режимът на почасовото паркиране ще бъде удължен и ще важи в работни дни от 9:00 до 19:00 часа, което е с три часа повече в сравнение с досегашното работно време.

Безплатно паркиране за електромобили

Община Търговище продължава да подкрепя развитието на електромобилността. Всички електрически автомобили могат да паркират безплатно на общинските паркинги. Освен това, през юни беше обявен търг за изграждане на зарядни станции на различни паркинги в града, което ще направи зареждането на електромобили още по-удобно.

Нарушителите ще бъдат санкционирани

За да се гарантира спазването на новите правила, наредбата предвижда поставянето на „скоби“ на автомобили, чиито собственици не са заплатили паркинг таксата.

За още любопитни новини – слушай радио Веселина – най-добрият микс от песни!
 

Хороскоп Виж всички

Новини

Нотификация