Созопол се превръща в сцена на изкуствата с богата програма 27 август, 2024

Созопол се превръща в сцена на изкуствата с богата програма
Снимка: unsplash.com

Созопол се подготвя да посрещне хиляди любители на изкуствата, които ще се насладят на богатата програма на 40-то юбилейно издание на Празниците на изкуствата „Аполония“.

От 29 август до 7 септември древният град ще се превърне в сцена на незабравими театрални постановки, концерти, кино прожекции и литературни събития.

Тържественото откриване на фестивала ще се състои на 29 август от 20:30 часа в Амфитеатър „Аполония“ с концерт на Симфоничен оркестър на БНР.

Сред акцентите в театралната програма са спектаклите „Кралица на красотата“ на ДТ „Адриана Будевска“ – Бургас, „Неделя вечер“ на МГТ Зад канала и „Всичките наши тела“ на ДТ „Невена Коканова“ – Ямбол. Зрителите ще имат възможността да се насладят и на моноспектакъла на Мариус Куркински „Нашенец“.

Музикалната програма на фестивала е също толкова богата и разнообразна. Сред изпълнителите, които ще се представят на сцената на „Аполония“, са Хилда Казасян, Белослава, Графа, Васил Петров и Военен Биг бенд – Стара Загора, „Фондацията“ и Пловдивската филхармония.

Киноманите ще могат да се насладят на български филмови продукции като „Уроците на Блага“, „Клопка“, „Чума“ и „Защото обичам лошото време“.

Литературната програма на фестивала включва майсторски клас и авторска вечер на Георги Господинов, както и спектакъла „Здравей, как си приятелю“ на НМТ „Стефан Македонски“.

За още любопитни новини – слушай радио Веселина – най-добрият микс от песни!
 

Хороскоп Виж всички

Новини

Нотификация