Холивудските звезди се завръщат на фестивала във Венеция 28 август, 2024

Холивудските звезди се завръщат на фестивала във Венеция
Снимка: pxhere.com

 81-вия филмов фестивал във Венеция ще бъде открит днес с продължението на филма „Бийтълджус“ на Тим Бъртън и силно звездно присъствие.

Анджелина Джоли, Лейди Гага, Джордж Клуни, Даниел Крейг, Джулиан Мур и Брад Пит са сред известните личности, които се очаква да пристигнат с водни таксита през Венецианската лагуна за десетдневното събитие.

„Всички са наистина много нетърпеливи да се върнат във Венеция след дългата стачка миналата година. Така че, според мен, ще имаме най-посетения червен килим досега“, обяви творческият директор на фестивала Алберто Барбера пред Ройтерс. 

Стачката на холивудските актьори през 2023 г. принуди много от кинозвездите да пропуснат фестивала, а профсъюзите насърчаваха членовете си да не промотират проектите си, за да окажат натиск върху големите студия.  

Днес ще е премиерата на филма „Бийтълджус 2“, в който участват Майкъл Кийтън, Уинона Райдър, Катрин О'Хара и Моника Белучи. Филмът се представя извън конкурсната програма, заедно с „Вълци единаци“ на Джон Уотс, в който участват Брад Пит и Джордж Клуни.

На 29 август погледите ще бъдат насочени към Анджелина Джоли в ролята на Мария Калас в „Мария“, биографичният филм на Пабло Ларайн за животя на оперната дива. Той е сред 21 международни филма, борещи се за голямата награда „Златен лъв“, която ще бъде връчена на 7 септември.

В психологическия трилър „Жокера: Лудост за двама“ се завръща Хоакин Финикс, който спечели Оскар за своята роля на проваления клоун с психично заболяване. Този път той ще си партнира с Лейди Гага в ролята на Харли Куин. 

Никол Кидман и Антонио Бандерас играят в еротичния трилър „Babygirl“ на нидерландския режисьор Халина Рейн, относно влиятелна жена - главен изпълнителен директор, която се впуска в разгорещена афера с много по-млад стажант. 

Филмовият фестивал във Венеция представя едни от най-добрите филми на Холивуд, които по-късно по традиция успяват да съберат множество награди „Оскар“. 

За още любопитни новини – слушай радио Веселина - най-добрият микс от песни!

Хороскоп Виж всички

Новини

Нотификация