Русе се готви за сладко състезание - Празник на торта Гараш 28 август, 2024

Русе се готви за сладко състезание - Празник на торта Гараш
Снимка: Община Русе/PHOTOBOTEFF

Русе ще бъде домакин на третото издание на Празника на торта Гараш, който ще се проведе на 14 септември. Организаторите канят всички сладкари да се включат в традиционното кулинарно състезание и да представят своите уникални интерпретации на класическия десерт.

Тази година участниците ще имат възможност да се състезават в два различни конкурса:

  • Класическа торта Гараш: Участниците ще трябва да приготвят торта Гараш по оригиналната рецепта, демонстрирайки своите умения в спазването на традиционните вкусове и техники.
  • Креативна торта Гараш: В този конкурс сладкарите ще могат да развихрят въображението си и да създадат модерни и иновативни версии на тортата Гараш.

Записванията за участие се приемат до 5 септември. Готовите торти ще бъдат представени на жури от експерти в областта на сладкарството, а победителите ще бъдат наградени с атрактивни призове.

Празникът ще бъде изпълнен с много изненади:

  • Знаменитости: Водещ на събитието ще бъде популярният актьор Владимир Зомбори, а вечерта ще завърши с концерт на легендарния Васил Найденов.
  • Кулинарни демонстрации: Шеф Ради Стамболов ще приготви специални Гараш трюфели, а за най-малките ще има интересни кулинарни работилници.
  • Срещи с любимци: След 12 ч. всички желаещи ще могат да се срещнат с Владимир Зомбори и да си направят снимка с него.

Къде: Пред Доходното здание, Русе Кога: 14 септември, събота Начало на състезанието: 10:00 ч.

За още любопитни новини – слушай радио Веселина – най-добрият микс от песни!
 

Хороскоп Виж всички

Новини

Нотификация