КЗП засилва контрола върху стоки и услуги за ученици 02 септември, 2024

КЗП засилва контрола върху стоки и услуги за ученици
Снимка: Gemini

Комисията за защита на потребителите (КЗП) стартира кампания за по-безопасна и коректна учебна година

С началото на новата учебна година, Комисията за защита на потребителите (КЗП) засилва контрола върху пазара на стоки и услуги, свързани с подготовката на учениците. Инспекторите на КЗП ще следят отблизо за верността на информацията, предоставяна на потребителите, за коректността на цените и намаленията, както и за качеството и безопасността на предлаганите продукти.

Акцент върху безопасността на децата

Особено внимание през месец септември ще бъде отделено на безопасността на мебелите за детски стаи и на услугите, предлагани в детски площадки. Целта е да се гарантира, че продуктите и услугите, с които влизат в контакт децата, отговарят на всички изисквания за безопасност.

По-активен контрол през цялата година

По инициатива на председателя на КЗП г-жа Мария Филипова, комисията ще осъществява активен контрол на пазара през целия месец септември, а не само преди началото на учебната година. След септември, КЗП планира съвместни инициативи с Държавната агенция за закрила на детето, с цел да продължи да защитава здравето и безопасността на децата.

КЗП ще информира своевременно потребителите

Комисията се ангажира да информира своевременно потребителите за всички установени нарушения, особено в случаите, когато те засягат здравето и безопасността на децата.

За още новини – слушай радио Веселина – най-добрият микс от песни!
 

Хороскоп Виж всички

Новини

Нотификация