София отново се потапя в света на книгите 02 септември, 2024

София отново се потапя в света на книгите
Снимка: Gemini

София ще се превърне в книжна столица за седмица, от 9 до 15 септември, когато по булевард „Витоша“ и в парка пред НДК ще се проведе традиционното литературно изложение „Алея на книгата“.

Официалното откриване на събитието ще се състои на 9 септември в специално обособен литературен кът, където ще прозвучи музиката на Trio Misty.

След успешните издания в Пловдив, Ботевград, Габрово и Варна, София отново ще посрещне най-голямото пътуващо книжно изложение на открито. Над 150 водещи български издателства ще представят най-новите си заглавия, предлагайки разнообразие от жанрове и тематики.

Всяка вечер на специално изградена сцена ще се провеждат литературни четения, премиери на книги, срещи с автори и занимателни игри за деца.

За първи път в рамките на „Алея на книгата“ ще се проведе и фестивал на нехудожествената литература – „Наука, изкуство и култура“.

В продължение на два дни ще бъдат представени най-добрите творби в области като история, изкуствознание, културен туризъм, себепознание и етнология.

Организаторите са събрали екип от едни от най-изтъкнатите специалисти в областта на хуманитарните науки и книгоиздаването, за да гарантират високото качество на фестивала.

„Алея на книгата“ в София се утвърди като едно от най-очакваните културни събития в страната, събирайки любители на книгите от всички възрасти.

С богата програма и разнообразие от заглавия, изложението предлага уникална възможност за среща с българската литература и за опознаване на нови автори.

За още любопитни новини – слушай радио Веселина – най-добрият микс от песни!
 

Хороскоп Виж всички

Новини

Нотификация