Американски прокурор се запъна срещу оправдаването на Алек Болдуин 05 септември, 2024

Американски прокурор се запъна срещу оправдаването на Алек Болдуин

alec baldwin

Снимка: БГНЕС

Прокурор от САЩ оспорва всякакви процедурни нарушения по делото срещу Алек Болдуин. Процесът за случайната смърт на операторката Халина Хътчинс по време на снимките на филма „Ръжда“ беше отменен през юли, след като съдията разкритикува прокуратурата, че не е предоставила на защитата нищо, свързани със случая.

В съдебна молба Кари Мориси, прокурор от Ню Мексико, оспорва това решение, като твърди, че ако някои предмети не са били представени, то това е било само поради липсата на значение за делото.

„Не е имало прикриване, защото не е имало какво да се прикрива“, заяви тя и поиска „съдът да преразгледа прекратяването на делото“.

По време на стрелбата Болдуин е размахвал пистолет, който е трябвало да съдържа само халосни патрони. При изстрела е убита Халина Хътчинс.

Белязано от многобройни слабости и обрати, разследването така и не установява как бойни патрони, които са абсолютно забранени на снимачната площадка, са се озовали там. Адвокатите на Алек Болдуин обвиниха полицията, че е „погребала“ доказателства, които биха могли да обяснят трагедията, визирайки партида патрони, предадени на шерифа.

За още новини – слушай радио Веселина – най-добрият микс от песни!

Хороскоп Виж всички

Нотификация