Първокласниците в Плевен с подарък за първия учебен ден 16 септември, 2024

Първокласниците в Плевен с подарък за първия учебен ден
Снимка: Община Плевен

2331 училища отварят врати, за да посрещнат учениците си в първия учебен ден.

До момента в тях са записани над 58 000 първокласници, като общо децата от подготвителните групи  и учениците от първи до дванадесети клас са над 720 000. В детските градини и в училищата ще работят над 92 000 учители и специалисти

През новата учебна година в 396 неделни училища в 43 държави ще се изучава български език и литература, история и география на България и ще се реализират проекти, свързани с българската история и култура. 

Всички първокласници в община Плевен ще получат подарък в първия учебен ден – книга с български народни приказки, придружена от книгоразделител с пожелание за успешна учебна година. Над 1000 са децата, които за първи път тръгват на училище в общината. 

Инициативата е на кмета д-р Валентин Христов, негов е и изборът на книга за най-малките ученици на Плевен и населените места в общината. Всички книжки вече са раздадени чрез директорите на учебните заведения и ще бъдат част от подаръчните комплекти за децата на 16 септември. По повод първия учебен ден, паркирането в районите „Синя зона” в Плевен днес ще е безплатно за всички.

За още любопитни новини – слушайте радио Веселина - най-добрият микс от песни!

Хороскоп Виж всички

Новини

Нотификация