Трамваят на приказките се включва в Европейската седмица на мобилността 17 септември, 2024

Трамваят на приказките се включва в Европейската седмица на мобилността
Снимка: Столична община

Трамваят на приказките, украсен с рисунки на млади таланти от класовете по изобразително изкуство на столичното 51 СУ „Елисавета Багряна“, ще се движи днес и утре в столицата

"Очакват ви театрални етюди, вокални изпълнения и творчески работилници за малки и големи. Пътуваме от пл. "Възраждане" до пл. "Журналист" и обратно от 10:00 до 14:00 часа в компанията на Essence DanceSport & Art Academy и MYX’D“, съобщиха от Центъра за градска мобилност. 

Флашмоб "СОФИЯ, POWER UP!“ ще изненада с артистични изпълнения и танци пътуващите в метрото по линия 3 от 12:30 часа днес.

Събитията са част от Европейската седмица на мобилността, която продължава до 22 септември с различни инициативи в цялата страна. 

Кампанията на ЕК тази година ни приканва да решим заедно как да споделяме общественото пространство и да се уверим, че всеки може да се движи безопасно и удобно в приятна среда, особено пешеходците и велосипедистите.

Мотото на кампанията е „Комбинирай и се движи“, а темата е „Споделено пространство за всички“.

Посланието е, че споделеното обществено пространство носи много ползи – място, в което хората, транспортните средства и дейностите имат свое собствено пространство, дава повече социална справедливост, по-голяма пътна безопасност, по-малко шум и замърсяване на въздуха и по-добро качество на живот, посочват от МОСВ. 

Кулминацията на инициативите е популярният Ден без автомобили – 22 септември

За още любопитни новини – слушайте радио Веселина - най-добрият микс от песни!

Хороскоп Виж всички

Новини

Нотификация