Съдът ще решава дали Майли Сайръс е плагиатствала от Бруно Марс за "Flowers" 18 септември, 2024

Съдът ще решава дали Майли Сайръс е плагиатствала от Бруно Марс за
Снимка: БГНЕС

Дело за нарушаване на авторски права е заведено срещу Майли Сайръс заради предполагаемо използване на песен на Бруно Марс в нейния хит "Flowers".

Според документи, получени от TMZ, компанията Tempo Music Investments смята, че "Flowers" от 2023 г. има „много музикални прилики“ с баладата на Марс от 2012 г. "When I Was Your Man".

Според компанията, която притежава дял от авторските права върху песента на Бруно Марс, припевът, хармонията, мелодията, прогресията на акордите и текстът на "Flowers" са "умишлено взети" от песента от 2012 г. В същото време самият Марс не е посочен като ищец по делото.

31-годишната Майли Сайръс получи първата си награда „Грами“ за хита й "Flowers", а едноименният й албум стана най-добрият на годината и победител в категорията „Най-добро соло поп изпълнение“.

Говори се, че песента "Flowers" е посветена на бившия съпруг на Майли Сайръс - Лиъм Хемсуърт, с когото тя беше омъжена от 2018 до 2020 г. Според медиите - той й изневерил с актрисата Дженифър Лоурънс. Във видеото и текста бяха открити дори препратки към Лоурънс. Във видеото Сайръс се появи в златна рокля, която много прилича на роклята "Prabal Gurung", която Лоурънс носеше на премиерата на „Игрите на глада“ през 2012 година.

За още музикални новини – слушайте радио Веселина-най-добрият микс от песни!

Хороскоп Виж всички

Новини

Нотификация