Анора, модерната вариация на Пепеляшка, излиза по кината през декември 18 септември, 2024

Анора, модерната вариация на Пепеляшка, излиза по кината през декември
Снимка: Форум Филм България

Любовната история Анора, която спечели Златна палма“ в Кан, ще направи премиера по българските кина на 6 декември.

Филмът проследява дивата одисея на еротичната танцьорка Анора (Майки Мадисън), чийто свят е разтърсен от срещата ѝ с Ваня – буен, разточителен син на руски олигарх, с когото се влюбват и импулсивно решават да се оженят. Когато обаче новината за техния брак достига до майката и бащата на Ваня, Анора се оказва под прицела на опасното руско семейство, което по никакъв начин няма да позволи тя да остане омъжена за техния син, който междувременно изчезва на поредния си разгул… 

Въпреки че е описван като модерна вариация на Пепеляшка, Анора е уникална история, която разчупва редица жанрови и повествователни рамки, преминавайки от класическа романтика, през мрачно забавен филм-преследване, до откровен и сърцераздирателен, но въпреки това изпълнен с надежда и любов завършек, какъвто само неповторимият Шон Бейкър може да предложи.   

Режисьор и сценарист на Анора е Шон Бейкър (Мандаринки, Проектът „Флорида“, Червената ракета). Продуценти са Алекс Коко, Саманта Куан и Шон Бейкър, а в ролите са Майки Мадисън, Марк Ейделщейн, Юри Борисов, Карън Карагулиан, Ваче Товмасиан и др.

За още новини от света на киното – слушайте радио Веселина-най-добрият микс от песни!

Хороскоп Виж всички

Новини

Нотификация