Български фестивал на сливата започва от днес в Троян и Орешак Днес, 20 септември, 2024

Български фестивал на сливата започва от днес в Троян и Орешак
Снимка: Община Троян

Богата празнична програма, много фолклор и концерти на любими български изпълнители са подготвили организаторите на Български фестивал на сливата в Троян и Орешак.

Събитието в Троян ще е в четири дни – от 20 до 23 септември, а два дни – 21 и 22 септември ще бъде в Националното изложение на художествените занаяти и изкуствата в Орешак. 

Фестивалът е продължение и развитие в нови форми на популярния „Празник на сливата и троянската сливова ракия”.

Празнично дефиле ще даде началото на  събитието тази вечер в 18:15 ч. Освен в традиционния конкурс за най-добра домашна сливова ракия, гостите на фестивала ще могат да участват и в състезание за най-добър дегустатор „Като две капки ракия“ и в надпревара за двойки за най-бързо вадене на сливови костилки

За малки и големи посетители ще има занимания по керамика и рисуване и арт клас „Нарисувай свой собствен шедьовър“ в „Диковата къща“ в Троян.

Пред Туристическия информационен център в града ще бъде обособена зона за спорт, в която ще има йога за деца, класове по танци и зумба и спортни занимания и демонстрации със Sportunity.

Концерти ще имат група „Молец“, Орлин Горанов, Кристина Димитрова, Марияна Попова, фолклорните ансамбли „Филип Кутев“ и „Българе“.  

Още любопитни новини слушай в ефира на радио Веселина - най-добрият микс от песни!

Хороскоп Виж всички

Новини

Нотификация