Слънчево начало на седмицата, възможни превалявания в сряда 21 септември, 2024

Слънчево начало на седмицата, възможни превалявания в сряда
Снимка: unsplash.com

Първите дни от новата седмица ще ни радват с предимно слънчево време. Сутрин в низините и котловините ще има мъгла и намалена видимост, но с настъпването на деня облачността ще се разсейва. Въпреки появата на купести облаци около обяд, вероятността за валежи е ниска.

Температурите ще се повишават постепенно, като дневните стойности към вторник ще достигнат между 24° и 29°. Нощите ще са хладни, особено в неделя, когато минималните температури ще са между 8° и 13°.

Промяна във времето в средата на седмицата

Средата ще донесе промяна във времето, особено в Западна България. Следобед се очакват валежи и гръмотевици. В Централна и Източна България ще продължи топлото време с температури до 30°, благодарение на югоизточния вятър. В западната част на страната обаче, с временно обръщане на вятъра от северозапад, температурите ще се понижат.

Краят на седмицата – отново слънчево и топло

През нощта срещу четвъртък валежите ще обхванат и източните райони, но до сутринта навсякъде ще спрат. В четвъртък и петък облачността ще намалее и ще преобладава слънчево време. Вятърът отново ще се ориентира от юг, а температурите ще се повишат, като в петък максималните стойности ще се доближат до 30°.

За още новини – слушай радио Веселина – най-добрият микс от песни!
 

Хороскоп Виж всички

Новини

Нотификация