София стартира кампания срещу райския газ и наркотиците в училищата 24 септември, 2024

София стартира кампания срещу райския газ и наркотиците в училищата
Снимка: freepik.com

Охраната около училищата в София, където бяха намерени листовки с райски газ, ще бъде засилена. След появата на такива листовки пред две училища - 2-ра Английска езикова гимназия и Испанската езикова гимназия "Мигел де Сервантес",  директорът на СДВР комисар Любомир Николов разпореди полицията да провери училищата на територията на цялата столица. 

От днес започва и превантивна кампания в рамките на часа на класа във Втора английска гимназия “Томас Джеферсън”, за които от Столична община ще бъдат предоставени информационни материали. Тя ще е насочена към информиране на учениците за вредите от употребата на райски газ и вейпове.

В края на октомври е премиерата на специално създаден документален филм, посветен на превенцията на наркотични вещества сред младите хора. Филмът ще бъде разпространен в училищата.

В момента Столична община в партньорство с НПО сектора адаптира превантивна програма, която ще се фокусира върху факторите, които карат младите хора да посегнат към наркотиците – личностни, социални и психически предизвикателства. Тя ще предостави на младежите реални знания и умения за справяне с тези предизвикателства.

Освен превантивните мерки, Столична община планира цялостно обновяване на училищните дворове, като се предвижда и наличие на жива охрана до 22:00 часа.

За още новини – слушай радио Веселина - най-добрият микс от песни! 

Хороскоп Виж всички

Новини

Нотификация