Октоберфест София 2024 – Най-големият празник на баварската култура се завръща! 24 септември, 2024

Октоберфест София 2024 – Най-големият празник на баварската култура се завръща!

Октоберфест

Снимка: Press

Октоберфест София 2024 отново ще донесе автентичната баварска атмосфера в сърцето на столицата! От 21 септември до 6 октомври, Софийската Градска градина ще се преобрази в празнична сцена, където жителите и гостите на града ще могат да се насладят на едно от най-емблематичните световни събития – Октоберфест.

Тази година събитието обещава да бъде по-голямо и по-вълнуващо от всякога! Организаторите от DB Events, в партньорство с Немското посолство и с подкрепата на Столична община, подготвят изключителна програма, която ще включва традиционна октоберфест бира, баварски ястия и напитки, музика на живо, забавления и много изненади за всички.

Октоберфест София се провежда паралелно с прочутия Октоберфест в Мюнхен – един от най-големите и най-старите народни празници в света. По традиция, събитието в София стартира в същия период като оригиналния баварски фестивал и следва неговия дух и атмосфера, като по този начин пренася баварските обичаи в България.

Както и в Мюнхен, така и в София, празникът започва с официално откриване и наливане на първата бира, символизиращо началото на празничните дни. Посетителите в Градската Градина на София ще имат възможността да се насладят на баварските традиции, включително кулинарни изкушения, автентични напитки и музикални изпълнения.

Специално за откриването на фестивала, пристига и немският диджеи – DJ Carsten от Мюнстер. Той ще зареди публиката с енергични сетове и ще добави автентичното музикално измерение на празничната атмосфера.

Бирата, която ще се сервира пристига екслузивно за събитието от Германия и е класическата за Октоберфест, специално подбрана, за да отговори на очакванията за автентичност и високо качество. За пръв път на събитието ще се включи и българска пивоварна, която произвежда пиво, спазвайки “Немския закон за чистотата на бирата от 1516.”

С организирането на този празник, София отново доказва, че е европейска столица, която умее да празнува и почита традициите на различни култури, като същевременно създава нови и вълнуващи преживявания за своите жители и гости.

Октоберфест София е част от културния календар на столицата и предлага уникална възможност на посетителите да се докоснат до автентичната баварска култура, като същевременно се наслаждават на неповторима фестивална атмосфера.

<p>Октоберфест</p>

Октоберфест

Снимка: Press

Хороскоп Виж всички

Нотификация