Разходки с кардиолози и шоу с дрон за Световния ден на сърцето 29 септември, 2024

Разходки с кардиолози и шоу с дрон за Световния ден на сърцето
Снимка: freepik.com

Световният ден на сърцето – 29 септември, ще бъде отбелязан за поредна година у нас с множество активности. Организатор е Дружеството на кардиолозите в България (ДКБ). 

Мотото на Световния ден тази година е "Действай със сърце".

В по-големите градове у нас ще бъде даден старт на новата българска инициатива "Разходи се с кардиолога си". В София кардиолозите от ръководството на ДКБ ще очакват желаещите в 12 ч до фонтана на входа на Южния парк. Целта е да се постави акцент върху редовната умерена физическата активност – основен фактор за профилактика на сърдечно-съдовите заболявания. Участниците ще имат възможност да разговарят с лекарите и да получат информационни материали, докато всички заедно правят здравословна разходка.

Традиционна инициатива в Световния ден на сърцето е осветяване в червено на емблематични сгради в големите градове, сред които тази година са НДК, Домът на културата в Пловдив, Кеят на Морската градина в Бургас, хълмът Царевец във Велико Търново, Дарение Галерия „Светлин Русев“ в Плевен, Пантеонът на възрожденците в Русе и др. За първи път тази година ще има шоу с 50 дрона, които ще "изрисуват“ сърце в небето над НДК около 21 часа на 29 септември.

В Бургассдружение „Младите лекари“ ще отбележат деня с информационна програма и волейбол на открито. Кампанията под надслов „С любов за моето сърце“ ще се проведе край Експозиционен център „Флора“ в Морската градина.

Програмата е изключително разнообразна и включва щафетни игри, които са чудесен начин да бъдат насърчени хората към физическа активност. Ще има демонстрации по волейбол, които ще бъдат водени от мъжкия отбор на  „Нефтохим Бургас“ с треньор Иван Станев. През това време здравни експерти от сдружението ще разпространяват здравно-информационни материали и ще дават съвети на присъстващите относно правилното хранене, физическата активност и намаляването на стреса. 

За още любопитни новини - слушай радио Веселина - най-добрият микс от песни! 

Хороскоп Виж всички

Новини

Нотификация