Филм за музикалната легенда Боб Дилън излиза по кината през февруари 03 октомври, 2024

Филм за музикалната легенда Боб Дилън излиза по кината през февруари
Снимка: Форум Филм България

Американският актьор Тимъти Шаламе, номиниран за „Оскар“, БАФТА и Златен глобус за ролята си в „Призови ме с твоето име“, се превъплащава в образа на легендарния музикант Боб Дилън в „Напълно непознат“.

Продукцията, режисирана от номинирания за „Оскар“ Джеймс Манголд (Walk the Line, Пълно ускорение), разкрива творческите катаклизми и артистичната смелост, които трансформират Боб Дилън от фолк икона в символ на рок революцията. 

„Напълно непознат“ проследява шеметния възход на 19-годишния Боб Дилън (Тимъти Шаламе) – загадъчен младеж от Минесота с китара в ръка, който отказва да се подчини на нормите и да бъде поставен в рамка. Докато изживява най-интимните си моменти, той прави противоречив избор с отзвук в целия свят с прочутото си електрическо рокендрол изпълнение на фолк фестивала в Нюпорт през 1965 г. – момент, който завинаги променя облика на популярната музика. 

Легендарният разказ за един от най-ключовите моменти в историята на музиката, е на път да се превърне и в повратна точка за киното.  

В първия трейлър на филма звучи гласа на Тимъти Шаламе в ролята на иконичния певец, който ни пренася право в атмосферата на биографичната драма и някои от любимите места на Боб Дилън като Cafe Wha? и хотел Chelsea.

Българската премиера на „Напълно непознат“ е на 7 февруари 2025 г. 

За още новини от света на киното – слушай радио Веселина-най-добрият микс от песни!

Хороскоп Виж всички

Новини

Нотификация