Лошото време отложи Фестивала на хвърчилата за 12 октомври 04 октомври, 2024

Лошото време отложи Фестивала на хвърчилата за 12 октомври
Снимка: Фейсбук/Природен парк Витоша

Поради влошаване на метеорологичните условия, Фестивалът на хвърчилата, който трябваше да се проведе утре на Витоша, се отлага за следващата събота – 12 октомври. Това съобщиха в профила си във Фейсбук организаторите от Природен парк Витоша

Програмата на Фестивала на хвърчилата остава същата - участниците  ще се съберат на спирката на автобус № 66 при х-л „Морени“ между 9,30 - 10,00 часа, след което ще направят преход до Горно Плато. Участниците в прехода трябва да бъдат облечени с подходяща екипировка за планински условия (туристически обувки и връхна дреха), препоръчително е да имат ръкавици за по-удобно хващане при управлението на хвърчилата, предупреждават организаторите. В зависимост от метеорологичните условия, събитието може да се проведе в района на местността „Меча поляна“.

След официалното откриване, ще има изработване на хвърчила и беседа с интересни факти за тях. Между 12:30 и 15:00 ч. програмата предвижда пускане на хвърчилата и други кайтове, игри със състезателен характер за най-оригинално нарисувано хвърчило, най-високо летящо хвърчило и др.

За още любопитни новини - слушай радио Веселина - най-добрият микс от песни! 

Хороскоп Виж всички

Новини

Нотификация