Стара Загора празнува с ретро тролей, спортни турнири и градски тур Днес, 05 октомври, 2024

Стара Загора празнува с ретро тролей, спортни турнири и градски тур
Снимка: Община Стара Загора

Безплатно пътуване с ретро тролей ще зарадва жителите и гостите на Стара Загора в деня, в който градът има празник - 5 октомври

В превозното средство, което е от 80-те години на миналия век и ще се движи по предварително утвърден маршрут и график, ще могат да се повозят всички желаещи. Тролеят, който се движи само по въздушно-контактната мрежа, е преминал технически тестове и е регистриран в старозагорския автомобилен клуб „Ретро“. 

Много спортни турнири и парад на ретро автомобили ще зарадват старозагорци в празничния ден. В парк "Артилерийски" от 10.00 часа присъстващите ще могат да разгледат над 350 ретро автомобила. 

По случай Деня на Стара Загора, жителите и гостите на града ще могат да се включат в празничния ден в последния за годината безплатен градски тур „Парковете разказват своите истории“. Инициативата е част от поредицата „Неразказани истории по правите улици“ и се провежда по инициатива на Община Стара Загора и местния Туристически информационен център. 

Първа спирка в градския тур е шадравана в Станционната градина. Продължителността на обиколката е час и половина. Водач ще бъде Ива Духтева – старши експерт от отдел „Туризъм и младежки дейности“ към Община Стара Загора. По време на тура участниците ще могат да научат интересните факти за местата за отдих в града на липите.

За още любопитни новини - слушай радио Веселина - най-добрият микс от песни! 

Хороскоп Виж всички

Новини

Нотификация