Световната премиера на „Гладиатор II“ ще бъде с благотворителна цел 09 октомври, 2024

Световната премиера на „Гладиатор II“ ще бъде с благотворителна цел
Снимка: Forum Film Bulgaria

„Гладиатор II“ ще има световна премиера на 72-рото Кралско филмово представление, на което се очаква да присъстват принц Уилям и съпругата му Катрин, принцеса на Уелс.

Paramount Pictures и благотворителната организация The Film and TV Charity, която се оглавява от двете кралски особи и подкрепя хиляди хора, работещи в развлекателната индустрия на Велокобритания, се обединиха, за да дебютират на 13 ноември в Лондон с предстоящото продължение на историческия епос от 2000 г. на режисьора Ридли Скот.

86-годишният режисьор заяви:

„Създаването на „Гладиатор II“ потвърди цитата на Орсън Уелс, че създаването на филми е най-добрата влакова композиция, която едно момче може да има. Това беше най-голямата влакова композиция, която някога съм карал. Смятам, че е съвсем правилно премиерата на „Гладиатор II“ в Обединеното кралство да се състои в помощ на благотворителната организация Film and TV Charity, която работи неуморно в подкрепа на британската индустрия. Мисля, че филмът ще оправдае очакванията ви".

Събитието ще бъде излъчено в 30 киносалона в Обединеното кралство, в които се провеждат регионални премиери, и ще включва кадри от червения килим.  

За още новини от света на киното – слушай радио Веселина-най-добрият микс от песни!

Хороскоп Виж всички

Нотификация