Изложба в Русе търси дом на спасени котки и кучета 11 октомври, 2024

Изложба в Русе търси дом на спасени котки и кучета
Снимка: pxhere.com

Изложба на бездомни котки и кучета, спасени и излекувани от сдружение "Германо-българска помощ за животните", ще бъде представена от днес до 13-и октомври в Екомузея в Русе.

Целта на изложбата е да се намери дом на изоставените животни. Посетителите на музея ще могат да се запознаят с част от котките, които са модели от благотворителния календар на сдружение "Германо-българска помощ за животните" за идната година. Той ще акцентира върху увеличения брой на животните без дом. Ще има и благотворителен базар под мотото "Домът е там, където те чака домашният любимец!".

А на 12 октомври /събота/ Русе ще се включи в Националната спортна проява Световен ден на ходенето 2024. Проявата се организира от Община Русе, Спортен лекоатлетически клуб „Дунав“, Българска федерация „Спорт за всички“ и е с подкрепата на Министерството на младежта и спорта.

Стартът на спортното събитие ще бъде даден в 10 ч. до Вазата в Парка на младежта, като е необходимо участниците да преминат предварително определено трасе в парка с ходене, бягане или каране на колело. В Световния ден на ходенето могат да се включат всички желаещи като за целта Община Русе кани за участие ученици от всички учебни заведения на територията на общината. В края на събитието участниците ще имат възможност да се включат в томбола с награди.  

За още любопитни новини - слушай радио Веселина - най-добрият микс от песни!  

Хороскоп Виж всички

Нотификация