Прощаваме се с музикалната легенда Кирил Маричков 15 октомври, 2024

Прощаваме се с музикалната легенда Кирил Маричков
Снимка: БГНЕС

Близки, приятели, колеги и почитатели ще си вземат последно сбогом днес с Кирил Маричков. Опелото ще от 13 часа в столичния храм „Света София“.

Рок легендата си отиде от този свят 20 дни преди да навърши 80 години. Започва кариерата си през 1962 с „Бъндараците“ - една от групите-пионери на българския рок. Следват 40 години с „Щурците“ и рекордните над 2 600 концерта, десетки албуми и безброй турнета.

Кирил Маричков е автор на повече от 150 песни, а хитове като „Рок в минало време“, „Вкусът на времето“, „Конникът“, „Клетва“, „Хамлет“, „Зодия щурец“ феновете му ще помнят винаги. Той стои и зад музиката на 14 филма, сред които „Вчера“, „Адио Рио“, „Дунав мост“. 

В неделя вечерта в памет на легендарния рок музикант, стотици китаристи изпълниха "Клетва" - емблематичната песен на "Щурците". Целият парк пред НДК беше огласен от звуците на стотици китари.

Снимка: БГНЕС

Днес сдружението "Близо до теб" организира също масово отдаване на почит на Кирил Маричков в Дупница. Желаещите ще имат възможност да изсвирят заедно на китари и да изпеят любимите си песни на рок легендата и "Щурците". Началото е предвидено за 12:30 до Фонтаните в центъра на града.

За още новини– слушай радио Веселина-най-добрият микс от песни!

Хороскоп Виж всички

Нотификация