Прага забрани нощните обиколки на кръчмите 15 октомври, 2024

Прага забрани нощните обиколки на кръчмите
Снимка: pxhere.com

От дълго време чешката столица с население от 1,3 млн. души е популярна дестинация за шумни ергенски партита и кръчмарски обиколки, предимно от британски туристи. 

Сега обаче общинските съветници в Прага решиха, че няма да се провеждат обиколки с екскурзовод между 22:00 и 6:00 ч.“ и че търсят „по-културен, по-богат турист, а не такъв, който идва за кратко само за да се напие“.

През 2023 г. в Чехия са изпити рекордните в света 128 литра бира на глава от населението, въпреки постоянния спад, настъпил след появата на пандемията от ковид през 2020 г.

Бирата все още е по-евтина от водата в някои ресторанти, а много кръчми в историческия център на Прага, включен в списъка на ЮНЕСКО, предлагат прочутото пиво за по-малко от 3 евро. 

Прага не е първият голям европейски град, който започва да се опитва да обезкуражи определен тип туристи да я посещават. 

Миналата година Амстердам стартира кампания от реклами „стойте далеч“, насочени към млади британски мъже. Венеция ограничи размера на туристическите групи и забрани високоговорителите. В Барселона планират до 2028 година да забранят отдаването на апартаменти под наем на туристи.

За още любопитни новини - слушай радио Веселина - най-добрият микс от песни!

Хороскоп Виж всички

Новини

Нотификация