По-малко жертви на пътя, но все още много нарушения 16 октомври, 2024

По-малко жертви на пътя, но все още много нарушения
Снимка: Gemini

София успя да намали броя на тежките пътни инциденти през тази година. Според данни на Столичната дирекция на вътрешните работи (СДВР), от началото на годината са регистрирани 588 тежки катастрофи, което е с 11 по-малко в сравнение със същия период на миналата година. Загиналите са 25, а ранените – 693.

"Тези по-добри резултати се дължат на засиления контрол на всички служби в СДВР, както и на няколко законови промени", заяви комисар Валентин Крушарски, началник на отдел "Пътна полиция".

Въпреки положителната тенденция, проблемите по пътищата в София далеч не са решени. Едно от основните нарушения остава превишената скорост. От началото на годината са установени над 302 000 случая на превишена скорост, което е с 32 000 повече в сравнение с миналата година.

Други често срещани нарушения са неизползването на предпазни колани, шофирането под въздействието на алкохол и наркотици, както и неправилното използване на електрически тротинетки.

"Шофьорите си позволяват да превишават скоростта най-често на бул. "Черни връх", Южната дъга на Околовръстното шосе, бул. "България" и други големи пътни артерии. Най-високото скоростно нарушение е установено на Околовръстния път, където един водач се е движил с над 260 км/ч", предупреди комисар Крушарски.

За още новини – слушай радио Веселина – най-добрият микс от песни!
 

Хороскоп Виж всички

Нотификация